fbpx

42 eurodeputetë kërkojnë heqjen e vizave për Kosovën

42 eurodeputetë letër presidentit te Francës dhe atij të Holandës për t’i kërkuar heqjen e vizave për qytetarët Kosovarë.

Letra kërkon që kjo të bëhet nga Këshilli Europian brenda këtij viti. “Ka dy vjet nga koha kur Kosova përmbushi të gjitha standardet teknike, vetëm që BE-ja të jetë një ndërmjetës i mirë.” – shkruan eurodeputeti bullgar Andrey Kovatchev.

Sipas letrës, BE po i trajton ndryshe qytetarët e Kosovës dhe ata të Serbisë, gjë e cila nuk përputhet me pozicionimin e BE-së si një ndërmjetës i ndershëm mes dy vendeve.