fbpx

6 arsye përse nuk duhet të konsumoni mish

Për të gjithë ju që e konsumoni mishin, do të bënit mirë të mos e konsumonit fare ose ta reduktoni.

Ka disa arsye të cilat ndikojnë pozitivisht në shëndetin tuaj nëse nuk konsumoni mish.

Më poshtë po rendisim disa prej tyre:

1.Humbja e peshës

Një person humb mesatarisht 4.5 kg nëse nuk konsumon mish.Kjo sipas një studimi që tregon se vetëm mos-konsumimi i mishit u ofron mundësi të humbje peshës pa ndryshuar ndonjë rutinë tjetër.

2.Ulet risku i sulmit në zemër

Një studim tjetër thotë se nëse bëheni vegjetarian, e ulni kolesterolin dhe shytpjen e gjakut.

3….dhe diabetit

Kurse, ky studim thotë se personat që konsumojnë mish janë për 29% më të rrezikuar nga diabeti se sa vegjitarianët. Kurse ata që konsumuan çfarëdo lloj mishi, kishin 38% më shumë shansë që të kenë diabet.

…dhe kancerit

Organizata botërore e shëndetiti rendit mishërat e përpunuara si nga shkaktarët kryesor të kancerit.

4.Bakteriet mbrojtëse

Një studim tjetër thotë se veganët kanë më shumë specie të bakterieve mbrojtëse në zorrët e tyre se sa mishngrënësit.

5.Do të ndiheni më mirë pas ushtrimeve

Studime të shumta kanë vërtetuar se personat që nuk konsumojnë mish performojnë më mirë në ushtrime dhe aktivitete fizike se sa ata që e konsumojnë mishin.

6.Do të ndiheni më mirë në përgjithësi

Persona të shumtë që kanë hequr dorë nga mishi kanë treguar se në përgjithësi janë ndier më mirë. Ata janë ndier më të shëndetshëm, janë aktivizuar më shumë, kanë ngrënë më shumë e kanë humbur peshë si dhe kanë zbuluar ushqime të reja për konsum./real-news.tv

 

Lër një koment