fbpx

A ndikojnë gjenet në jetëgjatësi?

iStock-687574580-1.jpg

Gjenet kanë pak ndikim në jetëgjatësinë e një personi.

Kjo është bërë e ditur pas një studimi të trungut familjar të më shumë se 400 milionë personave,

ADN-ja përcakton shumë nga tiparet tona, dhe me përmirësimin e analizave gjenetike mendohen se përcakton si shëndetin tonë ashtu edhe atë që do të trashëgojmë tek gjeneratat e ardhshme.

Megjithatë, jetëgjatësia varet nga faktorët ambiental, si mënyra e të ushqyerit apo duhanpirja, si dhe nga faktorët social siç mund të jetë pasuria.

Sipas hulumtimit të realizuar nga kompania Calico Life Sciences and Ancestry.com, jetëgjatësia e prindërve tanë vështirë se mund të parashikojë se sa do të jetojmë ne. /real-news.tv/

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303