Aksioni i Policisë Rrugore në Berat: 10 persona në pranga dhe 420 gjoba

Policia ka vijuar me kontrollet në të gjitha akset rrugore të Qarkut Berat në kuadër të rritjes së parametrave të sigurisë dhe parandalimit të aksidenteve në rrugë.

Policia ka vijuar me kontrollet në të gjitha akset rrugore të Qarkut Berat në kuadër të rritjes së parametrave të sigurisë dhe parandalimit të aksidenteve në rrugë.

Si rezultat i kontrolleve, 10 persona janë arrestuar në flagrancë duke drejtuar mjetin pa leje drejtimi si dhe janë proceduar penalisht në gjendje të lirë 4 shtetas të tjerë.

Gjithashtu janë vendosur në total 420 gjoba, 60 shoferë janë dërguar në OASH, janë ndaluar administrativisht 5 mjete, për masa administrative të pa shlyera dhe pa dokumentacion përkatës, si dhe janë pezulluar 5 leje drejtimi.

Policia Rrugore ka bërë apel për të gjithë drejtuesit e mjeteve që mos e drejtojnë mjetin nën efektin e alkoolit, pasi rrezikojnë jetën e tyre dhe të tjerëve. Gjithashtu nuk kanë harruar edhe këmbësorët, të cilëve i kërkuan që të respektojnë rregullat e qarkullimit rrugor.

Njoftimi i policisë:

Policia Rrugore ka përforcuar shërbimet dhe po vijon kontrollet e pandërprera në të gjitha akset rrugore të Qarkut Berat, për rritjen e parametrave të sigurisë dhe parandalimin e aksidenteve në rrugë.

Si rezultat i kontrolleve të pandërprera në akset rrugore, nga ana e këtyre shërbimeve mbështetur dhe nga shërbimet e Rendit gjatë kësaj jave:

– Janë arrestuar në flagrancë 10 shtetas, pasi janë kapur duke drejtuar mjetin pa leje drejtimi si dhe janë proceduar penalisht në gjendje të lirë 4 shtetas të tjerë.

– Janë vendosur në total 420 masa administrative.

– Janë dërguar në OASH 60 drejtues mjetesh.

– Janë ndaluar administrativisht 5 mjete, për masa administrative të pa shlyera dhe pa dokumentacion përkatës.

– Si edhe janë pezulluar 5 leje drejtimi.

Policia Rrugore apelon për të gjithë drejtuesit e mjeteve të mos e drejtojnë mjetin nën efektin e alkoolit, pasi rrezikojnë jetën e tyre dhe të tjerëve, të mos përdorin aparatin celular, të vendosin rripin e sigurimit, të respektojnë kufizimet e shpejtësisë, pasi nuk do të tolerohet asnjë drejtues, mjeti që shkel rregullat e qarkullimit rrugor.

Gjithashtu dhe këmbësorët të respektojnë rregullat e qarkullimit rrugor, sinjalistikën vertikale dhe horizontale, me qëllim mbrojtjen e jetës së tyre.

Lër një koment