Albin Kurti heq me kushte tarifën ndaj produkteve serbe

Tarifa 100% ndaj produkteve serbe do të hiqet në 1 prill 2020. 

Kështu u shpreh kryeministri kosovar, Albin Kurti në një dalje për mediat ditën e sotme.

Kurti: Njohjen e pavarësisë së Kosovës dhe eliminimin e barrierave tregtare jotarifore ndaj Kosovës. Nëse pala serbe dëshmon përkushtim të mirëfilltë në ndalimin e fushatës jomiqësore dhe zotohet për heqjen e barrierave jotarifore me Kosovën, atëherë duke filluar nga data 1 prill 2020, qeveria e Kosovës do ta heqë tërësisht tarifën për importet nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina për një periudhë prej 90 ditësh.