fbpx

Anthony Fauci, paralajmërim shumë të keq për vaksinën kundër COVID-19

Në një kohë që të gjithë i kanë varë shpresat te vaksina anti covid, eksperti i sëmundjeve infektive në SHBA, Anthony Fauci, paralajmëron se vaksina Covid-19 mund të jetë vetëm pjesërisht efektive.

“Ne nuk dimë ende se cili është efikasiteti. Ne nuk e dimë nëse do të jetë 50% ose 60%. Unë do të doja të ishte 75% ose më shumë, por shanset për të qenë 98% efektive nuk janë të mëdha, që do të thotë që nuk duhet të braktisni kurrë qasjen e shëndetit publik.”

Sipas tij shtetet, por edhe qytetarët duhet të vijojnë të respektojnë masat e shëndetit publik, përfshirë distancimin shoqëror, larjen e duarve dhe veshjen e maskave, për të mbajtur nën kontroll pandeminë. Sipas Faucit të dhëna përfundimtare për vaksinën mund të dalin në Nëntor ose Dhjetor të këtij viti në SHBA. Ndërkohë që në fund të vitit të ardhshëm do jetë prodhuar mbi 10 milionë doza. Por ende është e paqartë efikasiteti i vaksinës.