Aprovohet në parlament kryeministri i propozuar nga Putin

Ligjvënësit e Rusisë miratuan Mihail Mishustin si Kryeministër të enjten me një votim në Dhomën e ulët, më pak se 24 orë pasi presidenti Vladimir Putin e emëroi atë.

Mishustin mori 383 vota nga 424, pa asnjë votë kundër dhe 41 abstenime në një fitore që kishte qenë gjithçka, por siguroi kur ai fitoi mbështetjen unanime të partisë së tij, Rusinë e Bashkuar, e cila ka një shumicë të fortë në dhomë.

Mishustin është pjesë e një lëkundjeje gjithëpërfshirës të sistemit politik të njoftuar nga Putin të mërkurën, i cili çoi në dorëheqjen e Dmitry Medvedev si kryeministër së bashku me qeverinë e tij.