Arrestohet ish-presidenti për rryshfet

Ish-presidenti i Perusë, Alejandro Toledo, është arrestuar në SHBA, bëjnë të ditur autoritetet peruane.

Zyra e kryeprokurorit tha se arrestimi i tij ishte në lidhje me një kërkesë për ekstradim të lëshuar në mars të vitit të kaluar.

Toledo është akuzuar për marrjen e ryshfeteve me vlerë 20 milion $ në nga kompania ndërtuese braziliane, Odebrecht, gjatë kohës që ai ishte në detyrë midis viteve 2001 dhe 2006.

Ai mohon të gjitha akuzat duke thënë se ata janë të motivuara politikisht.

Ai ishte president i Perusë  prej vitit 2001 deri në vitin 2006, ndërsa  vitet e  fundit  jetonte në Kaliforni.