Aty punonin kriminelët e dënuar me burgim të përjetshëm

Dihet tashmë që vendi jonë është një ndër vëndet më të pasur në botë për pasuritë minerare që ka. Vlen të përmendet kromi, mermeri, bitumi etj.

E ndërsa dëgjojmë bitumin mendja na shkon te Selenica.

Shumë studiues e kanë quajtur atë mëmën e të gjitha vendburimeve minerare në Shqipëri.

Me këtë pasuri që “rritet në të shtrohen shumë rrugë të Europës.

Por çfarë ka të rrallë bitumi i saj? Cilat janë gjurmët historike që nisin që në lashtësi? Çfarë e bën atë të veçantë?

Ndiqni të plotë videon e dokumentarit të gazetarit Marin Mema dhe do mësoni shumë të reja mbi këtë minerar që kemi fatin ta kemi pjesë tonën, por që shumë pak dimë ta shfrytëzojmë.

 

 

Lër një koment