fbpx

Avokati i Hashim Thaçit bën kërkesën e befasishme: S’ka material që tregon se ishte përgjegjës…

tha.jpg

Avokati i ish-presidentit Hashim Thaçi, David Hooper në kërkesën 28-faqëshe drejtuar Gjykatës Speciale, ka kërkuar lirimin e Thaçit nga paraburgimi në Hagë, teksa ka renditur edhe disa arsye se pse duhet të lirohet me kusht.

 “Përzierja e problemit janë paragrafët 18 deri 26 të përmendura nga ZPS si “Ilustrues i një trendi më të gjerë shqetësues” në lidhje me ndërhyrjen e dëshmitarëve dhe frikësimin. Shumica e shembujve shkojnë prapa dhjetë deri në tetëmbëdhjetë vjet. Asnjë nuk është bashkëkohor”, thuhet në kërkesën e Hooper.

Ai tutje shkruan se në pretendimet e ZPS-së nuk është i përfshirë direkt Thaçi dhe se nuk ka material që e bëjnë atë përgjegjës për ndërhyrjen në dëshmitarë.

“Asnjë, madje edhe nga narracioni i ZPS-së, nuk e përfshin z. Thaçi. Atje nuk ka material (përfshirë Aneksin 2, në faqet 10 deri 27) për të treguar se ai ishte përgjegjësi në çdo gjë që ka të bëjë me ndërhyrjen e dëshmitarëve. Në vend të kësaj, ne kemi mbetur me të pretendime të pabazuara, referuar nga deklaratat e bëra nga palët e treta, që nuk kanë rëndësi dhe nuk japin asnjë bazë për të pohuar frikësimin e dëshmitarit në lidhje me z. Thaçi”, ka shkruar Hooper.

Advertisement

Ndër të tjera, Hooper përmend edhe faktin që asnjë akuzë e paraqitur në raportin e senatorit zviceran, Dick Marty, nuk është përfshirë në aktakuzën ndaj ish-presidentit dhe të tjerëve.

REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303