fbpx

Bashkia Shkodër nxjerr bilancin, ja ndërtesat dhe objektet e dëmtuara nga tërmeti

bashkiaaa.jpg

Bashkia Shkodër ka bërë bilancin e ndërtesave dhe objekteve të inspektuara nga ekspertët pas tërmetit të 26 nëntorit.

Rezulton se ndërtesa të dëmtuara seriozisht dhe që kërkojnë ekspertizë në vlerësimin dhe përpilimin e aktit përfundimtar nga Instituti i Ndërtimit janë 35.

Ekspertiza e plotë:

Kërkesa të regjistruara në Bashki janë 114.

  1. A) Subjekte të inspektuara me akt konstatimi 71
  • Banesa 48
  • Institucione 22
  • Infrastrukture 1
  1. B) Në proces konstatimi 43

Ndërtesa të dëmtuara seriozisht dhe që kërkojnë ekspertizë në vlerësimin dhe përpilimin e aktit përfundimtar nga Instituti i Ndërtimit janë 35

(tridhjete e pese)

Më datën 04.12.2019, Bashkia Shkodër i është drejtuar me shkrese zyrtare “Kërkesë për mbështetje eskpertize”, Prefektit të Qarkut Shkodër, Z. Edi Rama Kryeministër, me kërkesën urgjente për ekspertë të specializuar për të realizuar inspektimin më të thelluar dhe përpilimin e aktit përfundimtar të vlerësimit për 35 objektet e dëmtuara seriozisht.

Njekohësisht kemi kërkuar edhe mbledhjen e jashtëzakonshme të shtabit të Emergjencave Civile pranë Prefekturës Shkodër për vlerësimin dhe marrjen e një vendimi lidhur me situatën e krijuar për qytetin e Shkodrës.

REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303