BE miraton shtyrjen e BREXIT-it deri më 31 tetor

Bashkimi Europian dhe Mbretëria e Bashkuar kanë arritur një marrëveshje për një zgjatje të BREXIT deri më 31 tetor.

Kryeministrja britanike May u shpreh se objektivi do të jetë largimi nga BE sa më shpejt, ndërsa Presidenti i Këshillit Europian Donald Tusk tha “mos e humbni këtë kohë”.

Brexit mund të ndodhë edhe para datës 31 Tetor, nëse May arrin të miratojë në parlamentin britanik, marrëveshjen me BE-në më herët, që deri tani ka dështuar.