fbpx

Brexit: Mbretëria e Bashkuar ndan dokumente konfidenciale me BE-në

Dokumentet konfidenciale që “pasqyrojnë idetë që Mbretëria e Bashkuar ka paraqitur” për Brexit janë ndarë me BE, ka thënë qeveria e Mbretërisë së Bashkuar.

Ministrat do të paraqesin “zgjidhje zyrtare me shkrim kur të jemi gati” dhe jo në një “afat artificial”, thuhet në dokument.

Kjo vjen pasi kryeministri i Finlandës tha se Boris Johnson kishte 12 ditë kohë për të paraqitur planet e tij të Brexit në BE.

Komisioni Evropian tha që dokumentet ishin pranuar dhe bisedimet teknike po zhvillohen.

Zëdhënësi kryesor i komisionit, Mina Andreeva, gjithashtu konfirmoi se do të kishte bisedime në një nivel politik në një takim të premten midis kryenegociatorit të BE, Michel Barnier dhe Sekretarit të Brexit, Stephen Barclay.

Diskutimet teknike ishin në disa aspekte të rregullave në lidhje me doganat dhe mallrat e prodhuara, si dhe rregullat sanitare dhe rregullat fitosanitare – të cilat lidhen me shëndetin e bimëve – tha ajo./real-news.tv/