Bularati, Meta: Shërbimet të “hapin sytë”, përgatituni për provokime të tjera!

meta-open.jpg

Presidenti Meta, i ftuar mbrëmjen e sotme në Open të gazetares Eni Vasili, foli edhe për çështjen e Bularatit, duke e cilësuar atë si aspak rastësore, madje tha se duhet të përgatitemi me provokime të tjera.

Ai tha se ka paralajmëruar edhe shërbimet në vend që të “hapin sytë”.

“E rëndësishme të bëhet një analizë më e plotë e gjithë administrimit të një situate të tillë e të përgatitemi për provokime të tjera, sepse kemi përpjekje në vazhdimësi për të stisur raporte të paqena në funksion të axhendave të ndryshme që si shpërbejnë paqes në rajon”, tha Meta.

“I kam paralajmëruar shërbimet tona të hapin sytë prej kohësh për situata të tilla që s’janë sporadike”, shtoi kreu i shtetit.
“Kemi të bëjmë me një provokim të qëllimshëm dhe një përpjekje për të përshkallëzuar tensionet. Duhet të jemi të qetë në teorikë dhe të përmbajtur dhe të vendosur në respektimin e ligjeve tona”, shtoi Presidenti.

Do ndikojë ngjarja në Bularat negociatat me Shqipërisë e Greqisë?
“S’ka arsye pse duhet të ndikojë. Duhet të mbetet një ngjarje e izoluar, por përpjekjet për acarimet e marrëdhënieve shqiptaro-greke do vijojë. E rëndësishme që ne të jemi të qetë dhe të përmbajtur”.

Ndërsa i pyetur se a duhej të vritej Katcifas nga policia, Meta tha se ai ka qenë i përgatitur për të provokuar. Por shtoi se arsyet përse e ka bërë këtë mbeten të zbulohen nga hetimi i rrethanave.

“Vdekja është e rëndë dhe gjithmonë sjell një situatë vërtetë dramatike por unë besoj dhe dua të besoj që forcat RENEA kanë bërë detyrën me përgjegjësi pa patur qëllim eliminimin e tij”, tha Meta.

scroll to top