fbpx

Çfarë duhet të keni kujdes kur pastroni veshët e fëmijës suaj pas larjes

shutterstock_93529081-640x427.jpg

Një nga pyetjet më të zakonshme që kanë prindërit është nëse ata në fund lejohen ose jo të pastrojnë veshët e fëmijës së tyre pas larjes. Sipas ekspertëve, gjëja më e mirë për të bërë, por edhe për të mbrojtur veshët e fëmijëve, është pastrimi vetëm i jashtëm. Edhe nëse ka dyll në to, mos u përpiqni ta hiqni vetë.

Kjo sepse tamponët mund ta shtyjnë atë edhe më thellë brenda veshit, duke bërë që ai të grumbullohet dhe të ngurtësohet, ndërsa ekziston rreziku i dëmtimit të daulles së veshit. E vetmja pjesë që mund të pastroni në mënyrë të sigurt duke përdorur shtupën është pjesa e jashtme.

Së fundmi, nëse veshi ka nevojë për pastrim, është mjeku ai që do ta gjykojë atë.

REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303