Çfarë është dhe çfarë e shkakton celulitin?

Indet dhjamore të vendosura në mënyrë anatomike nën lëkurë janë një rezervë aktive energjie që lidhen me metabolizmin individual.

Në momentin që në organizëm zvogëlohen kaloritë (duke rritur aktivitetin fizik ose duke konsumuar ushqime me më pak kalori) zvogëlohen edhe rezevrat dhjamore.

Në momentin që kaloritë rriten (zvogëlohet aktiviteti fizik dhe konsumohen ushqime me shumë kalori) do të vihet re një rritje e yndyrnave.

Në momentin që sasia e yndyrave akumulohet, në lëkurë do të formohen disa gropëza të cilat nuk do të jenë aspak estetike për gruan. Aktiviteti fizik është një ndihmë shumë e madhe në parandalimin e celulitit.

Lër një koment