CORONAVIRUS / OBSH jep deklaratën e fortë: Bota duhet të jetë e përgatitur për një pandemi

“Ne duhet të përqëndrohemi në kontrollin dhe në të njëjtën kohë të bëjmë gjithçka të mundshme për t’u përgatitur për një pandemi të mundshme”.

Kjo deklaratë është bërë nga Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“Secili vend duhet të bëjë vlerësimet e veta sipas kontekstit të vet. Ne gjithashtu do ta bëjmë këtë duke monitoruar situatën 24 orë në ditë”, shtoi ai, duke theksuar se “ekziston nevoja për masa paraprake, por jo frikë”.