Dieta mesdhetare zgjidhet më e mira për 2019

mediterranean-diet-meal-plan-1296x728.jpg

Dieta mesdhetare është shpallur si dieta më e mirë e vitit 2019, në renditjen e njoftuar të mërkurën nga US News and World Report.

Analiza e 41 planeve të ushqimit gjithashtu e vendosi dietën mesdhetare si më të mirën në disa kategori: dieta më e mirë për ushqim të shëndetshëm, dieta më e mirë me bazë bimore, dieta më e mirë për diabetin dhe dieta më e lehtë për t’u ndjekur.

Këto vlerësime nuk janë të habitshme, pasi studime të shumta gjetën se kjo dietë mund të zvogëlojë rrezikun për diabet, kolesterolin e lartë, humbjen e kujtesës, depresionin dhe kancerin e gjirit.

Dieta përmban gatim të thjeshtë, me bazë bimore, me shumicën e secilës ushqim të përqendruar në fruta dhe perime, kokrra fasule dhe fara, me disa arra dhe vajin e ullirit ekstra të virgjër.

Në vend të mishit, ushqimi mund të përfshijë vezë, qumësht dhe shpezë, por në pjesë shumë më të vogla se në dietën tradicionale perëndimore. Peshku, megjithatë, është një element kryesor./real-news.tv/

scroll to top