Doni lëkurë të pastër dhe të shëndetshme? Ndiqni këto mënyra

Për të patur një lëkurë të pastër gjatë gjithë kohës nuk është një procedurë e vështirë.Mjafton të keni parasysh mënyrat e mëposhtme dhe lëkura juaj do të jetë e pastër dhe e shëndetshme.

Zgjidhni me kujdes pastuesit e lëkurës

Zgjidhni pastruesin e lëkurës tuaj bazuar në faktin nëse lëkura juaj është e thatë apo e yndyrshme. Nëse keni lëkurë të thatë, zgjidhni një pastrues të butë (siç është Dove, Cetaphil, ose sapunët ose pastruesit Aveeno) dhe shmangni produkte të tilla si tonerët, të cilët përmbajnë alkool. Për lëkurë të yndyrshme, zgjidhni një sapun që largon vajin dhe pastroni më shpesh lëkurën tuaj gjatë gjithë ditës.

Mbroni lëkurën nga dielli

Zgjidhni një krem ​​dielli me spektër të gjerë me një SPF prej 30 ose më të lartë dhe përdoreni çdo ditë. SPF-të më të larta janë të dobishme nëse planifikoni të kaloni orë të tëra jashtë, por nëse kaloni pjesën më të madhe të kohës tuaj brenda, SPF 30 është përgjithësisht i mjaftueshëm. Nëse keni lëkurë të ndjeshme, zgjidhni një produkt për mbrojtjen e diellit të krijuar për lëkurë të ndjeshme.

Trajtoni nevojat e veçanta të lëkurës tuaj

Për lëkurën e thatë, ka shumë hidratues efektivë dhe të lirë. Ekzistojnë edhe mjaft produkte pa kosto të përballueshme që mund të zvogëlojnë linjat dhe rrudhat, njollat ​​e zbehta kafe ose puçrrat.