fbpx

Drejtori i Burgjeve lëshon bomën në Kuvend: Janë porositur vrasje nga burgu

Drejtori i përgjithshëm i Burgjeve Agim Ismaili po raporton në Komisionin e Sigurisë në lidhje me gjendjen e burgjeve në vend.

Ismaili ka bërë dhe pohimin e fortë që nga burgjet e Shqipërisë janë porositur vrasje, ndaj do zbatohet regjimi ’41 biss për izolimin e tyre nga veprimtaritë kriminale.

“Janë porositur vrasje nga burgu, do raportohen në Prokurori. Jemi gati të implementoj – më sistemin 41 bis në burgje. Synim masën ndëshkuese për të burgosurit me rrezikshmëri të lartë. Kemi 32 të ndëshkuar për thyerje të rregullave të burgut. Ka një ulje të të dënuarve në burgje. Është dyfishuar fondi për uniformat në vitin 2019. Kemi investuar në spitalet e burgjeve”, tha Ismaili.