fbpx

Dy muaj pas përmbytjeve thahen kanalet e Venecias

Pas dy muajsh nga reshjet e dendura të shirave, baticat e ulëta pothuajse kanë tharë kanalet e Venecias.
Anijet janë parë në breg, pasi nivelet e ujit kanë rënë në mënyrë drastike.

Gjatë nëntorit të vitit që lamë pas, Venecia është përballur me nivelet më të larta të ujit në më shumë se 50 vjet.

Rreth dy të tretat e qytetit kanë qenë nën ujë në atë periudhë dhe dëmet I kanë 1 miliard dollarë.
Sheshi i mirënjohur i “San Marcos” ishte përmbytur, ndërkohë që dyqanet ishin të mbyllura.