fbpx

E kishit menduar ndonjëherë se bebet e syrit apo zëri ju bëjnë të dukeni tërheqës?

Ndoshta nuk e keni ditur por këto 8 tipare ju bëjnë të dukeni më tërheqës:

1.Shija/ Kur puthemi, shkëmbejmë shumë baktere, dhe kjo, siç tregojnë studimet, ka njëfarë kuptimi praktik gjithashtu. Na ndihmon të zbulojmë nëse jemi një kombinim i mirë me këtë person të veçantë. Kështu që mënyra sesi një person shijon vërtet mund ta bëjë atë më shumë ose më pak tërheqës për ne.

2.Aroma/ Aroma e një gruaje në të vërtetë mund të ndikojë në atë se sa tërheqëse u duken meshkujve. Por kjo është e vërtetë për një erë të veçantë: ajo që bazohet në hormonet riprodhuese të grave. Siç tregojnë studimet, gratë janë shumë më tërheqëse për burrat gjatë fazës së ovulacionit sepse niveli i hormoneve në këtë kohë është më i lartë në mes të ciklit, duke treguar pjellorinë e tyre.

3. Zëri/ Sipas hulumtimit, gratë i shoqërojnë zërat e ulët të burrave me pjekurinë, duke e konsideruar atë më tërheqëse.

4. Dieta/ Është një studim i vogël që tregon se preferencat e ushqimit në të vërtetë mund ta bëjnë një burrë më tërheqës për një grua. Aroma e burrave që kohët e fundit hëngrën fruta dhe perime konsiderohej mënyra më e preferueshme sesa e burrave që kryesisht hanin ushqim si bukë apo makarona.

5.Mesatarja/ Siç sugjeron një studim, preferojmë një pamje që duket më mesatare për ne. Dhe kjo mund të ketë shpjegime të ndryshme: ose e lidhim me avantazhe biologjike siç janë gjenet e mira, ose trurin tonë thjesht preferojmë fytyrat më tipike.

6.Simetria e fytyrës/ Studiuesit kanë konfirmuar që ne i vlerësojmë fytyrat simetrike si më tërheqëse sesa ato me më pak simetrike sepse receptorët tanë vizual mund t’i përpunojnë ato shumë më lehtë. Një arsye tjetër për këtë është se ne biologjikisht i lidhim fytyrat simetrike me gjenet e mira.

7.Përqindja e belit/ Përqindja e belit me ijet është konsideruar gjithmonë një nga karakteristikat më të rëndësishme në paraqitjen e një gruaje. Dhe siç tregojnë disa hulumtime, sa më i vogël të jetë raporti i belit dhe ijeve, aq më tërheqëse duket një grua për një burrë.

8.Bebet e syrit/ Bebet e syrit e ndryshojnë madhësinë e tyre në përgjigje të emocioneve, duke u bërë më të mëdha kur jemi të lumtur. Disa studime treguan se në mënyrë të ndërgjegjshme i konsiderojmë njerëzit me bebe më të mëdha më tërheqës sepse kjo tregon interesin e tyre të ndërsjellë për ne. Në të kaluarën, gratë italiane zmadhonin qëllimisht bebet e tyre duke përdorur një ekstrakt helmues nga bima belladonna për t’u dukur më tërheqëse për shoqëruesit meshkuj.