Ebola përhapet frikshëm në qytete, vaksinat mungojnë

<> on October 5, 2014 in Monrovia, Liberia.

Dyshimet po rriten nëse rezerva botërore prej 300,000 dozave të vaksinës kundër sëmundjes së Ebolës, është e mjaftueshme për të kontrolluar epidemitë e ardhshme.

Sëmundja vdekjeprurëse po del jashtë zonave pyjore dhe atyre rurale dhe gradualisht po kalon edhe në qytete, shkruan rel.

Ekspertët e Organizatës Botërore të Shëndetësisë tashmë po flasin me prodhuesin kryesor të vaksinave, për të rivlerësuar se sa duhet të ketë rezerva në nivel global, raporton Reuters.

 

 

Lër një koment