Facebook ka shkarkuar kontaktet e 1.5 milionë përdoruesve pa dijeninë e tyre

Facebook ka njoftuar se është duke kontaktuar me ata persona kontaktet e të cilëve janë ngarkuar në serverët e kompanisë por gjithashtu përbën skandalin e radhës për një kompani që i kanë munguar probleme të tilla vitet e fundit.

Në Maj të 2016 Facebook kishte kërkuar përdoruesve të rinj fjalëkalimet e e-maileve për të verifikuar llogaritë e tyre.

Tashmë sipas Business Insider, nëse përdoruesit i kanë dhënë Facebook fjalëkalimin atë kohë, rrjeti social e ka përdorur për t’u qasur listat e tyre të kontakteve dhe të ngarkojë përmbajtjet e tyre në serverët e saj pa dijeninë e përdoruesit.

“Kemi gjetur se në disa raste kontaktet e e-mailit të përdoruesit ishin ngarkuar pa dashje nga Facebook kur krijoheshin llogari të reja. Sipas përllogaritjeve tona, deri në 1.5 milionë njerëz mund të kenë rënë pre e këtij gabimi. Këto kontakte nuk janë ndarë me asnjë tjetër dhe jemi duke i fshirë ato.”

Rrjeti social tha se është duke kontaktuar me ata persona kontaktet e të cilëve janë ngarkuar në serverët e kompanisë por gjithashtu përbën skandalin e radhës për një kompani që i kanë munguar probleme të tilla vitet e fundit.

Ende Facebook nuk shpjegon pse verifikimi me fjalëkalimin e e-mailit ishte aplikuar. E gjitha që rrjeti social thotë janë justifikime për skeptikët e praktikave dhe premtimeve të një kompanie përfshirë në skandale privatësie të padëgjuara nga të tjerët./real-news.tv/