Financim rekord për hulumtime shëndetësore globale

100541073_tb_spl_b2200966-mycobacterium_tuberculosis_bacteria.jpg

Financimi për të trajtuar 33 sëmundje të rëndësishme ka arritur nivelin më të lartë, ka treguar një sondazh përmes se cilit janë përcjellë shifrat për 11 vjet.

Raporti i G-Finder zbuloi se paratë e investuara në kërkime dhe zhvillime arritën në 3.5 miliardë dollarë në vitin 2017.

Totali është një rritje prej 7% krahasuar me vitin paraprak.

Financuesi më i madh ishte qeveria e SHBA-ve, e cila nëpërmjet Instituteve Kombëtare të Shëndetit siguroi 39% të totalit.

Ka pasur rritje të ndjeshme në kontributet nga Britania e Madhe, Komisioni Evropian (KE), Gjermania dhe India./real-news.tv/

scroll to top