Fotot e BBC të zonave të ndaluara të Enver Hoxhës

Në periudhën e Luftës së Ftohtë, forcat e armatosura të Shqipërisë kanë ndërtuar tunele dhe baza të pafundme nëntokësore si një masë mbrojtëse në rast sulmi ose pushtimi të mundshëm.

Stephen Dowling nga BBC, ka publikuar foto të zonës së ndaluar, e cila ishte një zonë e paprekshme në kohën e Enver Hoxhës.

Fotot e publikuara nga Dowling, fshehin bazën e izoluar në një park kombëtar dhe pranë tij është baza e Pashalimanit.

Shumica e punës për ndërtimin e këtyre bazave është kryer nga të burgosurit politikë.

Ajo që është interesante nga ky park është se brenda tij nuk lejohen njerëz.

 

Lër një koment