FOTO / Media gjermane: Shqipëria, bukuria sekrete e Europës

Shqipëria është bukuria sekrete e Evropës, shkruan faqja e njohur informative gjermane, nordbayern.de.

Shqipëria është bukuria sekrete e Evropës, shkruan faqja e njohur informative gjermane, nordbayern.de.

Gazetarë të specializuar në fushën e turizmit pohojnë bindshëm se:

“Shqipëria, është padyshim bukuria sekrete e kontinentit evropian”.

“Me gjithë egërsinë e saj, pasurinë e saj kulturore, pjesë e trashëgimisë botërore, bregdetin e mahnitshëm, alpet e thepisura dhe qytetet me arkitekturë greke, otomane dhe veneciane, Shqipëria është aventura e fundit e Evropës”.

“Thënë ndryshe, bukuria sekrete e kontinentit evropian”, shkruan nordbayern.de.

“Në industrinë e turizmit, vendi konsiderohet kryesisht si vend me turistë të brendshëm, por kjo nuk do të jetë e tillë për shumë kohë. Duam të jemi të ndershëm.

Natyrisht, ne nuk do të kishim ardhur në Shqipëri, nëse fati nuk na kishte futur në një udhërrëfyes që dukej sikur ishte shpikur për ne”.

“Jorg Dauscher është gazetar dhe publicist i ‘Die Welt’, i cili ka studiuar në Universitetin e Tiranës gjatë kohës kur punonte në institutin ‘Gëte’ në Shqipëri.

Ai ka shkruar edhe dy libra mbi Shqipërinë, ku shqiptarët përshkruhen si mikpritës dhe dashamirës”, vazhdon nordbayern.de.

Lër një koment