Franca ashpërson masat ndaj azilkërkuesve dhe emigrantëve të paligjshëm

Franca do të vendosë kuota në numrin e punëtorëve të huaj nga jashtë BE-së, si pjesë e masave që synojnë adresimin e shqetësimeve për emigracionin, azilin dhe integrimin.

“Ne duam të marrim përsëri kontrollin e politikës sonë të migracionit,” tha kryeministri Edouard Philippe.

Qasja në kujdesin mjekësor do të shkurtohet për ata që nuk kanë të drejtë të qëndrojnë.

Kampet e çadrave të emigrantëve që ndodhen në veri-lindje të Parisit do të pastrohen deri në fund të vitit.

Franca është një nga shumë vendet evropiane që ka luftuar për t’iu përgjigjur një fluksi të lartë të emigrantëve të parregullt dhe qeveria është nën presion për të reaguar.

Numri i kërkesave për azil u rrit me 22% në 2018 në 122.743.

Kryeministri francez njoftoi se qeveria po merrte masa më të ashpra mbi emigracionin.

Philippe nuk sfidoi hapur rregullat ekzistuese të azilit, megjithëse ai e bëri të qartë se emigrimi, së bashku me mjedisin, duhej të ishin përparësi për institucionet e BE-së dhe nxitja kryesore ishte “sovraniteti”.

“Të marrësh përsëri kontrollin e politikës sonë të migracionit do të thotë të luftosh kundër abuzimit të së drejtës së azilit, kundër emigrimit të parregullt. Vendi ynë do të luajë rolin e vet në mënyrë që Evropa të rindërtohet,” tha ai./real-news.tv/