Gjarpri 13 metra i gjatë dhe me peshë 1 ton

Një ton dhe 13 metra i gjatë. Këto janë përmasat gjigande të gjarprit më të madh në botë, që, sipas shkencëtarëve, ka jetuar rreth 60 milionë vjet më parë.

Sipas shkencëtarëve amerikanë dhe panamezë, zvarraniku ka jetuar në Amerikën e Jugut dhe quhet Titanoboa. Shkencëtarët kanë zbuluar se anakonda e sotme do të dukej shumë e vogël para gjarprit të zhdukur miliona vjet më parë.

Titanoboa jetonte në një zonë shumë të pyllëzuar tropikale, të banuar edhe nga breshka, krokodilë e peshq.

Lër një koment