Gjendet i vdekur vogëlushi që ra në pus

Përpjekjet e mëdha të ekipeve të shpëtimit kanë qenë të kota. Julen, djali dy vjeçar, i cili ra në një pus në Totalán (Málaga) më 13 janar, u gjet i vdekur në oren  1.25 të shtunën, pas 13 ditësh të kërkimit intensiv.

Shërbimet emergjente kanë aktivizuar komisionin gjyqësor për të vazhduar me largimin e trupit. Minuta para aktivizuar të gjitha protokollet e ka njoftuar familjen e fëmijës.

“Në 1.25 të mëngjesit këtë mëngjes, ekipet e shpëtimit kanë hyrë në pikën dhe ku është kërkuar për Julen dhe kanë vendosur trupin e pajetë të fëmijës ka shkruar komisioni gjyqësor ” Me këtë mesazh nisur nga Prefekturat në 2.21 në mëngjes, më shumë se 100 media, një fund ishte vënë në përpjekje të dështuar për të shpëtuar gjallë Julen ROSELLO

Por nuk ka mrekulli në Spanjë, 2-vjeçari është gjetur i vdekur pas 13 ditësh gërmime dhe lutjesh në mbarë botën. Siç shumë druheshin, Julen nuk ia ka dalë mbanë. Në orën 1:25 me orën lokale, punonjësit e kërkim-shpëtimit e arritën vogëlushin në pusin ku ra më 13 janar në Totalan, një lokalitet pranë Malagas, por ai ishte pa jetë.

Trupi i pajetë i Julen është gjetur më shumë se 100 metra nën tokë. Një agjent i Rojes Civile-raporton El Pais- ka qenë i fundit që iu është bashkuar punonjësve të kërkim-shpëtimit pasi njerëzit e Brigadës së Shpëtimit të Minierave hapën një tunel hyrjeje nga një pus ndihmës.

Hapja e fundit ishte veçanërisht e vështirë, për shkak të pranisë së shkëmbinjve të mëdhenj, të cilat përfundimisht u shpërndanë me shpërthime të vogla me eksploziv.

Mbetet i hapur hetimi i Guardia Civil për të zbuluar se si djali dyvjeçar ka rënë në pus. Prindërit e tij, Josè Rosellò dhe Victoria García, janë të njohur nga fqinjët e tyre në lagjen “El Palo” ku jetojnë, në Malaga, në rrëzë të malit ku ndodhet Totalan. Në vitin 2017 ata kishin humbur një tjetër djalë trevjeçar, Oliver, i cili ka pësuar atak në zemër duke ecur në plazh me prindërit e tij.