Gjendet një mural 3800-vjeçar, pjesë e një civilizimi të humbur

Arkeologët në Perunë veriore kanë gjetur një mural të lashtë nga një civilizim i humbur Karal, që besohet të jetë rreth 3.800-vjeçar, thanë zyrtarët.

Arkeologia Tatjana Abad shpjegoi se skena ishte një njoftim për ardhjen e shiut dhe se et për rëndësinë e ujit në kohë krize.

Arkeologët thonë se në qytetërimet Ande, bretkosa përfaqësonte ujin, dhe fytyra poshtë saj përfaqësonte një njeri që priste shi për të
vazhduar jetën.

Gërmimet në Wicham lluan në vitin 2007, dhe atje zbulohen vazhdimisht informacione të reja rreth civilizimit antik, siç është plani
dhe arkitektura e përparuar e qytetit.

Karal besohet të jetë civilizimi më i vjetër në Amerikën e Jugut dhe atë Veriore, dhe daton që nga viti 3.000 para Krishtit, dhe u zhduk në mënyrë misterioze rreth vitit 1.600 para Krishtit.