Gjenerali i SHBA në Lindjen e Mesme kundër Trump

Ndërsa Presidenti Donald Trump pritet të shpallë fundin e Shtetit Islamik (IS), gjenerali i lartë i SHBA në Lindjen e Mesme thotë se ai nuk është dakord me vendimin për tërheqjen e trupave amerikane nga Siria.

Gjenerali Joseph Votel i tha CNN se militantët e IS janë akoma aktivë në Siri dhe se forcat e mbështetura nga SHBA nuk janë ende në gjendje të trajtojnë të vetme kërcënimin.

Komandanti i tha Senatit se presidenti Trump nuk u konsultua me të përpara njoftimit të planeve të tij për tërheqjen e Sirisë.

“IS ka ende udhëheqës, ka ende luftëtarë, ka ende burime, kështu që presioni i vazhdueshëm ushtarak është i domosdoshëm “, tha Gen Votel për CNN të premten.

“Kur të them,” ne i kemi mundur ata, “unë dua të jem i sigurt që kjo do të thotë se ata nuk e kanë aftësinë për të komplotuar apo të ndërmarrë sulme kundër SHBA-së apo aleatëve tanë”.

Trump njoftoi në dhjetor se “pas fitoreve historike” kundër IS, ai do të tërhiqte menjëherë trupat amerikane nga Siria.

Gjenerali Votel shtoi: “Tërheqja nuk do të kishte qenë këshilla ime ushtarake “./real-news.tv/