Gjermania kërkon një zgjidhje për Kosovën

gettyimages-992169188-714x484_1542274476-4095249.jpg

Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel, dëshiron që para se të largohet nga politika Beogradi dhe Prishtina të arrijnë marrëveshje për normalizimin e raporteve.

Gazeta “Danas” i referohet burime diplomatike Berlini ku thuhet se Merkel dëshiron ta mbyllë karrierën e saj të pasur politike me një zgjidhje përfundimtare për Kosovën.

“Kancelarja gjermane është shumë e interesuar për vazhdimin e negociatave mes Beogradit dhe Prishtinës. Marrë parasysh interesimin kryesisht të vogël të akterëve të tjerë të Evropës perëndimore, Merkel beson se Gjermania ka përgjegjësi të angazhohet në gjetjen e një zgjidhjeje për Kosovën.

Angazhimi i saj po ashtu është i motivuar edhe nga besimi i zgjerimit të Bashkimit Evropian, si arma më efikase për stabilitet në Ballkanin Perëndimor. Marrë parasysh se Serbia e as Kosova nuk mund të bëhen anëtare në BE pa një marrëveshje mes vete, Merkel do të mundohet që të shtojë presionin ndaj të dyja palëve në kërkim të një zgjidhjeje të pranueshme për palët, dhe për bashkimin Evropian”, shkruan “Danas”.

scroll to top