Gjirokastër, zbulohen gjurmë të një varri masiv

varri.jpg

Në Gjirokastër janë zbuluar gjurmët e një varri masiv.

Varri është gjetur në këmbët e kështjellës së qytetit, aty ku janë pushkatuar, vrarë dhe varrosur ish të dënuarit politikë të diktaturës.

Ky mund të jetë një nga varret më të mëdhenj, pasi mendohet se aty janë groposuar me dhjetëra ish të dënuar politikë që kanë vuajtur dënimet në burgun e “7 penxhereve”, gjatë viteve 1944-1967.

scroll to top