fbpx

Greqia drejt mbylljes/ Mitsotakis konferencë urgjente

Situata kritike në lidhje me zhvillimin e pandemisë së koronavirusit në Greqi ka “detyruar” kryeministrin Mitsokasis të dalë në një konferencë për mediat.

Zëdhënësi i qeverisë Stelios Petsas njoftoi më herët se kryeministri nuk po flet për një “bllokim”.

Rekomandimet për qytetarët janë të qarta dhe kanë të bëjnë me respektimin e masave të parandalimit dhe mbrojtjes nga koronavirusi, në mënyrë që të mos ketë nevojë për vendime të ashpra, përkatësisht vendosjen e kufizimeve në nivelin lokal.

Situata, veçanërisht në Atikë, mbetet kritike me numrin e rasteve që janë çdo ditë tejkalojnë 200.

“Ne e dimë që duke mbyllur aktivitetet transmetimi i virusit zvogëlohet. Ishte mësimi i Pranverës, por na kushtoi shumë. “Bllokim” nënkupton bizneset e mbyllura dhe papunësinë. Më pak të ardhura publike dhe recesioni i madh.

Dhe nëse nuk do të kishim ndërhyrë në kohë me një program të guximshëm dhe gjithnjë në zhvillim për të shpëtuar ekonominë, gjërat do të kishin qenë shumë më keq.

Sidoqoftë, mbi të gjitha, “bllokim” do të thotë paragjykim shoqëror. Sepse ekonomia e pasurive të paluajtshme mobilizon pabarazitë. Ashtu si shkollat ​​e mbyllura ato sjellin vetëm mendje të mbyllura.

Do ta them hapur: Dilema është “Vetë-mbrojtja ose karantina”. Dhe duke ditur pasojat e së dytës, ne kemi për detyrë të zgjedhim të parën”, tha kryeministri grek