fbpx

“Hagia Sophia”, tashmë një xhami, reagon Papa Francesku

Pas vendimit të një gjykata turke për ta kthyer muzeun “Hagia Sophia” në Stamboll në xhami, ka reaguar edhe kreu I Kishës Katolike.

Papa Françesku ka thënë të dielën se ndihet i lënduar nga vendimi i Turqisë për ta shndërruar

Këtë vendim e kanë dënuar edhe disa prijës të tjerë fetarë.

“Mendimet e mia shkojnë në Stamboll. Mendoj për Santa Sophia-n dhe ndiej shumë dhimbje”, tha Papa Françesku gjatë fjalimit javor, të mbajtur në Sheshin “Shën Pjetri”.