fbpx

Ilaçet që janë përdorur për trajtimin e malaries, efektive dhe për COVID-19? Zv. Ministrja jep përgjigjen

Zv.Ministrja e Shëndetësisë, Mira Rakacolli teksa konfirmoi 23 raste të reja me COVID-19, deklaroi se ilaçet që janë përdorur si kurë për të trajtuar malarian, janë efektive edhe për trajtimin e koronavirusit dhe Shqipëria i disponon në rezervat e saj.
“Infektivi në protokollin që ka bërë e ka të përdorur medikamentin antimalares. Patjetër që stoku i këtij medikamenti është i pranishëm në Shqipëri edhe tani”, tha Rakacolli.

Ndërkohë, ka bërë me dije se në Shqipëri, duke përfshirë edhe ato të spitaleve private, janë gjithsej 200 respirator dhe pritet të vijë një sasi tjetër nga jashtë.