fbpx

Ismail Kadare flet për zgjidhjen e çështjes së Kosovës: Pa SHBA nuk mund të…

Teksa ka folur ditën e sotme për Radio Televizionin e Kosovë, shkrimtari i njohur shqiptar Ismail Kadare, ka deklaruar se nuk do të ketë paqe në Ballkan nëse nuk ka zgjidhje të problemeve në Ballkan, pa u zgjidh çështja shqiptaro-serbe.

“Kosova është çështje e ditës sot, kur themi reshtje e ditës, është reshtje e madhe në Evropë. Nuk është diçka që ka lidhje me lojë diplomatike të çastit, por me interesat e mëdha të botës së sotme, dhe me qenë se me interesat e mëdha nuk mund të përfytyrohet jashtë pjesëmarrjes amerikane, sigurisht, Kosova ka hyrë në problemet kur kë hyrë prej kohësh Amerika bashkë me Bashkimin Evropian, Kur të dyja ato nuk mund të zgjidhin asgjë veç e veç, ose në kundërshtim me njëra tjetrën, ky ka qenë fati i Kosovës dhe i shqiptarëve, si kurrë njëherë tjetër”, tha ai për RTK.

Sipas tij problemi serbo-shqiptar është thelbi i problemit në Evropë. “Nuk ka kuptim , nuk ka zgjidhje sot në rajon ballkanik, në mënyrë serioze konflikti shqiptaro-serb dhe është një nga problemet në Evropë”, tha ai.