fbpx

Izraeli përgjon Shtëpinë e Bardhë

Mediat amerikane raportojnë se Izraeli mund të  ketë përgjuar Shtëpinë e Bardhë. Pajisje për mbikëqyrjen e telefonave celularë u gjetën pranë Shtëpisë së Bardhë dhe vendeve të tjera të ndjeshme përreth Uashingtonit, D.C.

Pajisjet, të cilat mashtrojnë telefonat celularë në sigurimin e vendndodhjeve dhe informacionit mbi identitetin, si dhe përmbajtjen e thirrjeve, ka të ngjarë të kishin për qëllim të spiunojnë Presidentin Donald Trump dhe ndihmësit e tij të lartë, tha një nga zyrtarët.

Pajisjet e vogla, të cilat mund të regjistrojnë përmbajtjen e thirrjeve dhe përdorimin e të dhënave në telefon, ka të ngjarë të përdoren për të spiunuar Trump, por edhe bashkëpunëtorët dhe ndihmësit e tij më të afërt, tha një ish-punonjës.

“Ishte shumë e qartë se izraelitët ishin përgjegjës,” i tha një ish-zyrtari të lartë të inteligjencës Politico. Burimet thanë se FBI e bazoi akuzën e saj për Izraelin në një analizë të hollësishme mjekoligjore, duke përfshirë agjensi të tjera të sigurisë.

Zëdhënësi i Ambasadës Izraelite Elad Strohmayer mohoi që Izraeli të ketë vendosur këto pajisje. “Këto pretendime janë marrëzi absolute. Izraeli nuk kryen operacione spiunazhi në Shtetet e Bashkuara”-tha ai./real-news.tv/