fbpx

Ja çfarë duhet të bëjmë për t’u mbrojtur nga dielli

1-6.jpg

Me mbrojtje nga dielli kuptojmë çdo substancë që mund të parandalojë efektet e dëmshme të dritës së diellit në lëkurë.

Përveç rreziqeve që lidhen me nxehtësinë e tepërt, veprimi i diellit është një rrezik për shkak të djegieve djellore dhe eritema, të cilat mund të dëmtojnë përgjithmonë epidermën dhe të shkaktojnë ndryshime paraprake: ekspozimi ndaj rrezeve UV është një faktor i qartë rreziku për fillimin e sëmundjeve të tilla si melanoma, si dhe kanceret e tjera të tilla si karcinoma qelizore basale ose basaliomas.

SPF, Sun Protector Factor (faktori i mbrojtjes së diellit) është shkalla unike ndërkombëtare që mat efektivitetin e një mbrojtjeje dielli dhe shpreh nivelin e mbrojtjes nga rrezet UVB, përgjegjëse për eritemë, djegie dhe djegie. Ekzistojnë katër kategori: mbrojtje e ulët (nga 6 në 10), e mesme (15-25), e lartë (30-50), shumë e lartë (50).

Çdo lloj lëkure kërkon një faktor mbrojtës të përshtatshëm. Ngjyra e syve, ngjyra e flokëve është  ajo mbi të cilin bazohet zgjedhja jonë.

Për ata që janë të bardhë, me flokë të kuq ose të bardhë dhe që digjen lehtë, zgjedhja duhet të jetë gjithmonë një krem ​​me mbrojtje të lartë ose ekstreme; nëse jeni një lloj i lëkurës 4 ose një lloj mesdhetar, mund të zbrisni në një SPF 15 pas një jave. Në çdo rast, nëse keni dyshim, është gjithashtu më mirë të merrni mendimin e dermatologut. /real-news.tv/

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303