Ja cilat janë tri mënyrat më efikase për të tërhequr vëmendjen e personin që pëlqeni

Screenshot_3-19.jpg
 1. Tregoni emocione pozitive.
  Pozitiviteti është diçka shumë e rëndësishme. Ka shumë fuqi në pozitivitet. Psikologët kanë treguar se vetëm mendimi i të menduarit pozitiv mund të përmirësojë gjëndjen e dikujt.  Pozitiviteti është gjithashtu tepër i fuqishëm, kur vjen puna për të bërë njerëz të tjerë si ju. Psikologët të gjithë pajtohen që nëse doni të viheni re nga dikush që pëlqeni, atëherë do t’ju duhet të filloni të tregoni emocione pozitive. Buzëqeshni më shpesh dhe qeshni.
  Buzëqeshja dhe e qeshura janë të njohura të jetë ngjitëse. Jo vetëm kjo, por edhe e qeshura do të jetë një mënyrë për tu siguruar që personi që pelqeni, t’iu shoqërojë me emocione pozitive. Kur dikush ju lidh me emocione pozitive, ai  do ta ndiejë të nevojshme të rrijë me ju më shpesh.2. Flisni për vlerat e përbashkëta.
  Njerëzit duan të kalojnë kohë me njerëz të tjerë që ndajnë vlerat e tyre. Dikush që beson të jetë një njeri i mirë dhe të tregojë të vërtetën, do të dojë të ndajë kohën me njerëz që gjithashtu besojnë në të qenit një njeri i mirë dhe duke u thënë të vërtetën. Dikush që ka këto vlera nuk do të dëshironte të kalonte kohë me njerëz që gënjejnë shumë ose që  janë të pasjellshëm me të tjerët. Po kështu, dikush që i pëlqen thashethemet nuk do t’i pëlqejë të kalojë kohë me dikë që nuk i pelqen personat që merren me thashetheme.

  Pyesni veten, çfarë vlerash keni, dhe cilat vlera doni të ndani  me personin që doni t’i bëni përshtypje. Jini të ndershëm me vlerat tuaja dhe mos u mundoni të pretendoni të jeni diçka që nuk jeni. Psikologët pajtohen në faktin, se theksimi i vlerave të përbashkëta do të bëjë që dikush të jetë më i hapur për t’ju vënë re.

  3. Përdorni sa më shumë emrin e tyre.
  Psikologët të gjithë pajtohen me faktin se përdorimi i emrave të njerëzve, është një nga mënyrat më të shpejta për t’u vëne re prej tyre. Jo vetëm kaq, por është mënyra më e shpejtë për t’i bërë njerëzit të vazhdojnë t’ju vënë re. Psikologët pohojnë se kur dikush e dëgjon emrin e vet, kjo ndihmon në vërtetimin e realitetit të tyre dhe i bën ata të ndjehen më të dashur ndaj personit që flet.

  Pra, nëse po kërkoni të bëni  dikë që t’ju  vërë re, sigurohuni që të përdorni më shpesh emrin e tij/saj. Jo vetëm që ata do t’ju afrohen, por gjithashtu do t’ju shoqërojnë me emocione pozitive. Duke qenë të lidhur me pozitivitet, do ta tërheqni  më lehtë personin që dëshironi.

scroll to top