fbpx

Japonia gati të shpallë gjendjen e jashtëzakonshme

unnamed-3.jpg

Në Japoniveçanërisht në Tokio, Kryeministri Shinzo Abe është gati të dekretojë gjendjen e jashtëzakonshme në një përpjekje për të përmirësuar virusin.

Qeveria japoneze do të jetë në gjendje të vendosë kufizime për grumbullimin e njerëzve dhe kryerjen e veprimtarive shoqërore në vendet publike, përfshirë teatrot, aktivitetet sportive dhe shërbimet e komunitetit.

Kjo u zbulua nga një burim qeveritar për agjencinë Kyodo.

Në rast të një paralize të sistemit shëndetësor kombëtar, pronat private dhe ndërtesat e përshtatshme për nevojat për të përballuar urgjencën shëndetësore mund të kërkohen.

REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303