fbpx

‘JO’ Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, ish-ministri i Sllovakisë kundër Macron: I neveritur…

Eduard Kukan, ish-ministër i Jashtëm i Sllovakisë ka reaguar në lidhje me vendimin ‘JO’ për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut drejt BE.

Ai i është ‘vërsulur’ Macronit, ku thekson se ndihet i neveritur dhe i indinjuar nga vendimi i Francës.

“Jam shumë i neveritur dhe e indinjuar nga pozicioni i Francës në samitin e BE-së, i cili ka çuar në shtyrjen e mëtejshme të procesit të zgjerimit të BE-së. Unë e kisha një ide, sepse Presidenti Francez Macron prej kohësh ka luajtur rolin e një sabotatori të heshtur. Sidoqoftë, nuk besoja se ata ishin drejtuar në një vendim të tillë për Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë. Vendim shumë dritëshkurtër dhe i papërgjegjshëm.

Tashmë, pjesa tjetër e besueshmërisë që kemi akoma atje do të humbasë në të gjithë Ballkanin Perëndimor. Ky është një gjest degradues drejt këtij rajoni strategjik për interesat globale të BE-së.

Do të dëshiroja t’u bëj thirrje partnerëve tanë të Ballkanit Perëndimor që të mos jenë të neveritur. Edhe pse e kuptoj plotësisht se sa e vështirë është. Në BE, ata kanë një shumicë miqsh dhe politikanë seriozë që do të vazhdojnë të punojnë me ta intensivisht për të arritur ambiciet e tyre evropiane. Do të dëshiroja t’u bëj thirrje atyre që të dëshmojnë në përparimin e tyre të ardhshëm evropian se ata kujdesen më shumë për krijimin e një Evrope të tërë dhe të bashkuar sesa ata që e komplikojnë veten sot.”– ka shkruar Kukan.