fbpx

“Ju identifikon në minutë, shmang votimin e dyfishtë”. KQZ prezanton pajisjen që do përdoret për zgjedhje

celi-2.jpg

Kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi ka bërë një demonstim të mënyrës së  identifikimit biometrik, pajisje e cila bën të mundur identifikimin e votuesit në kohë të shpejtë, ndërsa shmang votimin e dyfishtë. Të gjitha palët politike sollën përfaqësuesit e tyre për te provuar pajisjen.

Celibashi theksoi se pajisja identifikon qytetarin në 1 minutë dhe se kjo do të shmang votimin e dyfishtë.

“Prezantimi i parë shkoi mirë, ajo që bën përshtypje koha e shkurtër për te identifikuar votuesin. Një minutë e pak sekonda. Pajisja e verifikon qartë votimin me kartë të falsifikuar apo tentativën për të votuar dy herë, është pjesë e kësaj qendre votimi apo jo. Ai që tenton ta bëjë votimin dy herë, apo me kartë të falsifikuar identifikohet lehtësisht.

Demonstrimi i sotëm ishte paraprak për të shuar kuriozitetin dhe ishte një mundësi se kjo pajisje funksionon. Për sa i përket votimit dhe numërimit elektronik, me shumë mundësi do të jetë qendra e votimit në njësinë nr 8 në Tiranë” tha Celibashi.

REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303