Ju lutem mos flisni rreth këtyre 7 gjërave menjëherë pas seksit

Screenshot_34-3.jpg

Sa herë që përfundon akti seksual me partnerin ajo qe bëjmë janë bisedat serioze.

Endorfina në këto raste j’u jep refleksin e të menduarit dhe kjo është koha më e mirë për ta bere.”Lajm flash nuk është koha e duhur”.

Ne nuk jemi kurrë më të pambrojtur sesa gjatë seksit, i cili përfshin menjëherë para dhe pas”, thotë terapisti mbi marrëdhëniet seksuale Eliza Boquin, themelues i Qendrës së Fluksit dhe Qetësisë.

“Kjo është arsyeja pse ne duam të shmangim tema të caktuara që mund të rezultojnë në partnerin tonë të mbyllur emocionalisht, ose duke na dhënë përgjigje më pak se sa të sinqerta “.

 1.Mos kritikoni performancën e partnerit tuaj

Kjo mund te duket si një mënyre gjeniale dhe ndihmuese për të dy partneret, ose nëse jeni duke kërkuar menjëherë feedback dhe po kërkoni një vlerësim në përgjithësi. Lëvizjet tuaja nuk bazohen në një shkallë 1-10, dhe as partneri juaj..Kritikat do të mbyllin intimitetin dhe mund të marrin një rrjedhe reale për aftësinë dhe mund te ndikoje negativisht ne marrëdhënien tuaj në të ardhmen.

 2. Mos komentoni trupin e tyre 

Ju lutemi, për dashurinë e gjithçkaje, mos e përdorni kohën e lumtur pas seksit për t’i treguar partnerit tuaj të kthehet në palestër. “Ju sapo keni ndarë një moment të thellë intim, dhe realisht mendoni se është faza për te admiruar trupin e njeri tjetrit, është koha me e keqe nëse do e kritikoni, thotë Boquin.

 3. Mos hapni tema konflikti 

Kjo shkëlqim pasdite nuk është një dritë e gjelbër për trajtimin e temave që normalisht janë më mirë të përshtatshme si një diskutim serioz. Kjo është një mënyre për te vrarë intimitetin dhe do i japin fund kënaqësisë seksuale

4. Mos diskutoni përvojat e mëparshme seksuale

Dua të them, seriozisht … Kjo nuk është koha për të grupuar partnerin tuaj në një tabelë krahasimi dhe kontrasti të përpiluar me të gjitha exes tuaj. “Është e rëndësishme për të diskutuar historinë seksuale me një partner, por jo menjëherë pas seksit”, këshillon Boquin.

 5. Mos e përdorni atë si një opsion për të marrë përgjigje që ai mund te jetë në kundërshtim 

“Kjo mund ta lërë partnerin tuaj të ndjehet i manipuluar apo i shtyrë,” thotë Boquin. Dhe le të jemi të ndershëm, pjesa më e madhe e kohës, nuk jemi në disponim për të trajtuar tema serioze menjëherë pas seksit, veçanërisht nëse kjo ka qenë një çështje më parë. Nëse ata nuk ishin të gatshëm të takoheshin me familjen tënde para se të bënit seks, nuk do të ishin gati t’i takonin 30 minuta pas seksit. Jepi kohe.

6. Mos i pyet ata se” ku kanë mësuar se si ta bëjnë këtë”

Kjo shkon prapa për të gjithë gjerat në të kaluarën. Më besoni asgjë e mirë s’do të vije nga kjo ne marrëdhënien seksuale.

 7. Mos e diskutoni të ardhmen e marrëdhënies tuaj

Na vjen keq, por seksi jo domosdoshmërisht gjithmonë barazohet me të ardhmen e marrëdhënies. “Bisedat rreth statusit të marrëdhënies tuaj dhe të së ardhmes janë të rëndësishme përpara se të bësh seks”, thotë Boquin. Ruaj fjalimin e të ardhmes se lidhjes suaj për një kohë tjetër për të shmangur përgjigjet e pasinqerta.\Real-news.tv

scroll to top