fbpx

“Ka shkatërrime dhe mund të ketë çarë koren e tokës”/ Profesori turk flet pas tërmetit me magnitudë 6.8

Një profesor i njohur në Turqi për tërmetet, tha se tërmeti me mangitudë 6.8 që goditi Elazig pasditen e sotme, mund të ketë çarë koren e tokës.

“Ky tërmet është i rëndësishëm. Mund të ketë thyer koren e tokës. Në këtë kuptim, një sasi e madhe energjie është drenazhuar”, thotë Şükrü Ersoy.

Profesor Ersoy tha: “Më parë kishte një tërmet në Elazığ. Unë thashë që ky rajon është kritik. Natyrisht, një rajon me tension të lartë. Ishte mbizotëruese ideja që një tërmet i tillë mund të ndodhte. Nuk kishte asnjë tërmet në Anatolinë Lindore për një kohë të gjatë. Ishte një tërmet i pritshëm. Por ky tërmet është i rëndësishëm.

Mund të ketë thyer koren e tokës. Në këtë kuptim, një sasi e madhe energjie është drenazhuar. Mungesa e dëmeve në disa shtëpi nuk tregon informacion të qartë. Ka dëme serioze. Shpresoj të mos ketë vdekje. Sidomos shtëpitë rurale mund të dëmtohen rëndë”, theksoi ai.

“Qytetarët shkojnë në dalin në zona të hapura”

“Mund të ketë pasur viktima për shkak të madhësisë. Prandaj, ndërhyrjet duhet të jenë serioze. Gjithashtu, qytetarët nuk duhet të hyjnë në shtëpitë e dëmtuara. Do të ketë pasoja. Ata duhet të jenë në rrugë, jo vetëm para shtëpive, por në hapësira të hapura”, shtoi profesori.