fbpx

Keni shtuar në peshë ? Ja si të riktheheni në formë vetëm me…

Kilogramët e tepërt mund të fitohen shumë shpejt por është mjaft e vështirë t’i eliminosh ato. Prandaj duhet të tregoheni të kujdesshëm sa i përket konsumit të ushqimeve dhe llogaritjes së kalorive të tyre.

Kaloritë kryesisht rrjedhin nga marrja e karbohidrateve, veçanërisht e thjeshtë (d.m.th. që vjen nga ëmbëlsirat).

Por si të riktheheni në formë? Këshillë është që të zvogëlohet konsumimi i ushqimeve të lartpërmendura globalisht (të themi 30-50%) duke favorizuar ato me një përmbajtje të ulët kalorike. Fokusohuni te konsumi i perimeve të të gjitha llojeve

Aktiviteti fizik – Ushqyerja vetëm nganjëherë nuk është e mjaftueshme për të mundur të dispononi ato kile shtesë. Për këtë arsye, dietologu sugjeron rritjen e aktivitetit fizik. “Edhe vetëm tridhjetë minuta ecje në këmbë lejon muskujt tuaj të përdorin përmbajtjen e tepërt të kalorive.

Si përfundim, mund të themi se për të larguar kaloritë e tepërta, disa sakrifica të vogla duhet të bëhen në tryezë, duke favorizuar konsumin e perimeve dhe rritjen e aktivitetit fizik të përditshëm.