Këto emra bebesh me origjinë nga deti do t’i adhuroni

Shumë prindër mendojnë që emri i fëmijës nuk është përcaktues në të ardhmen e tyre, të tjerë i kushtojnë rëndësi këtij detaji dhe hartojnë lista të pafundme emrash..sidomos tezet dhe hallat të cilat e kthejnë vendosjen e emrit në një ‘’ luftë të ftohtë’’ midis tyre.

Edhe pse çdo ditë e më shumë po i afrohemi vjeshtës, nuk mund të mos mendojmë për stinën që po lëmë pas, për diellin dhe detin. Ky i fundit jo vetëm ka frymëzuar historinë e ‘’Sirenës së vogël’’, por edhe emrat e mëposhtëm.

Alisia- Emër me origjinë greke. Nënkupton një nimfë që vjen nga deti.

Ariel- “E fuqishme”. Walt Disney e ka përdorur edhe tek filmi “Sirena e detit”.

Azura- Është inspiruar nga ngjyra e detit. Nëse do ta konvertonim në gjuhën perse do të kishte emrin e një guri të cmuar, zafirit.

Doris- Është emër me origjinë greke, por edhe emri i një nimfe deti.

Glauk- Është emri i zotit të deteve që vinte nga e ardhmja.

Marina- “Është ajo që vjen nga deti”!

Morgan- Nënkupton plazhin.

Oceano- Okeano, rrjedh nga mitologjia greke në të cilën ka domethënien e zotit së të gjithë ujërave.

Anat -Rrjedhë uji.

Dylan- Djali i detit.

Kai -Det

Irvin -Ujë jeshil.

Marila- Det i shkëlqyeshëm