Kina dënon ‘incidentet e tmerrshme’ në Hong Kong

Kina ka dënuar protestat anti-qeveritare në Hong Kong si “incidente të tmerrshme” që kanë shkaktuar “dëmtime serioze në sundimin e ligjit”.

“Ne shpresojmë që njerëzit do të qëndrojnë të vendosur në mbrojtjen e sundimit të ligjit,” tha një zëdhënës i zyrës së qeverisë në Hong Kong dhe Macau.

Hong Kong ka parë tetë javë të njëpasnjëshme protesta anti-qeveritare dhe pro-demokracisë.

Ka pasur përleshje të dhunshme gjatë fundjavës midis policisë dhe protestuesve.

Në një deklaratë të rrallë, zëdhënësi dënoi “veprat kriminale të kryera nga elementet radikale” në Hong Kong.

“Ne i bëjmë thirrje popullit të Hong Kongut të jetë i vetëdijshëm për natyrën e rëndë të situatës aktuale”, tha ai.

Si një ish-koloni britanike, Hong Kong ka sistemin e tij ligjor dhe gjyqësore, dhe është premtuar “një shkallë e lartë autonomie” nga qeveria kineze, me përjashtim të çështjeve të jashtme dhe të mbrojtjes./real-news.tv/