Kina i përgjigjet SHBA me të njëjtën monedhë

Kina po planifikon kufizime më të rrepta të vizave për shtetasit e SHBA-së, pas kufizimeve të ngjashme të SHBA-së për shtetasit kinezë.

Ministria kineze e Sigurisë Publike ka punuar për muaj me radhë në lidhje me rregullat për të kufizuar aftësinë e të punësuarve nga shërbimet e inteligjencës amerikane dhe grupet e të drejtave të njeriut për të udhëtuar në Kinë.

Ndryshimet e propozuara pasojnë prezantimin nga Shtetet e Bashkuara të rregullave më të rrepta për vizat për studiuesit kinezë në maj.

Rregullat kineze do të mandatojnë hartimin e një liste të institucioneve ushtarake amerikane dhe institucioneve dhe grupeve të të drejtave të lidhura me CIA, dhe shtimin e punonjësve të tyre në një listë të zezë vizash, sipas burimeve, të cilët nuk pranuan të identifikohen.

Kufizimet vijnë mes shqetësimeve të shtuara në Pekin që Shtetet e Bashkuara dhe qeveritë e tjera po përdorin organizata të tilla për të nxitur protesta antiqeveritare në Kinë dhe Hong Kong, dhe gjithashtu shihen si një hakmarrje për kufizimet e vizave amerikane për studiuesit dhe zyrtarëve kinezë , tha burimi i parë./real-news.tv/